Over ons

Al sinds 1995 organiseert de stichting vele mooie multiculturele activiteiten. Van culturele events met muziek en dans tot discussiebijeenkomsten en sportprojecten. We proberen altijd om dit samen met partners te doen.  De stichting staat immers voor verbinden, ontmoeten en kennismaken. Dat kan het beste in samenwerking met anderen.  Dit kunnen we doen dankzij de steun van de gemeente Eindhoven en de inzet van vele vrijwilligers. Zoals onze bestuursleden die zich wekelijks inzetten en de vele incidentele vrijwilligers, die ervoor zorgen dat de activiteiten ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Kleurrijke Stad heeft geen betaalde medewerkers. Ook het bestuur krijgt geen financiële vergoeding. Uiteraard kunnen onkosten die voor de stichting gemaakt worden wel worden vergoed.

Het bestuur bestaat momenteel uit:

Voorzitter: Patrick van der Voort
Secretaris: Ernest Maas
Penningmeester: (vacature) 

Ontmoeten en elkaar leren kennen

Door diversiteit genieten we van elkaars talenten en kwaliteiten, waardoor we kunnen groeien, als individu en in de samenwerking. Kleurrijke Stad wil mensen verbinden en creativiteit speelt hierbij een belangrijke rol.
Heb je een idee voor een activiteit of heb je interesse om te helpen? Laat het ons weten! Kleurrijke Stad is juist op zoek naar mensen met eigen kleurrijke initiatieven of die daaraan willen bijdragen.

Samen maken we Eindhoven

Missie

Kleurrijke Stad is actief in Eindhoven en wij zijn een innovatieve, creatieve, cultureel-maatschappelijke non-profit instelling. Geïnspireerd door diversiteit en de veelzijdige culturele samenleving ontwikkelt en organiseert Kleurrijke Stad aansprekende en uitdagende projecten en evenementen. Wij maken van uw bezoek of deelname aan onze evenementen en projecten graag een onvergetelijke beleving. Dit geldt niet alleen voor onze eigen evenementen maar ook voor een opdracht voor een bedrijfsfeest. Door inclusief en creatief denken zorgen wij steeds weer voor een unieke en smaakvol avontuur. Onze activiteiten voor 7 tot 70 jarigen verbinden, stimuleren en versterken samenwerking, kennismaking en ontmoeting. Wij maken er werk van om altijd een verrassende invulling te geven. Wij willen dit doen omdat wij ons inzetten voor een gezond belang en voor een samenleving van en voor iedereen.

Visie

Alle Europese landen – en eigenlijk over de hele wereld- staan voor de uitdaging van internationale immigratie en integratie van minderheden. Het zijn vooral de steden die een beleid dienen uit te voeren die de sociale cohesie versterkt in de buurten en die de culturele verscheidenheid als motor ziet van ontwikkeling in plaats van als bedreiging. Met onze evenementen en projecten, op sport, muziek, dans of iedere andere vorm van expressie, brengen we mensen bij elkaar. Door ontmoeting en kennismaking leren we met elkaar samen te leven en samen te werken. Voor ons staan niet de verschillen, maar juist de overeenkomsten centraal. Samen willen wij de uitdagingen aangaan en streven naar een Eindhovense samenleving waar iedereen meedoet en van elkaars cultuur kan genieten.